Gå til indhold
Renteinformation 12. maj 2023

Blogindlæg -

Renteinformation 12. maj 2023

Centralbankerne i USA (FED) og Eurozonen (ECB) har som ventet hævet renten med 0,25% i starten af maj. Danmarks Nationalbank fulgte trop og hævede også renten med 0,25%. Markedet forventer nu forskellige tiltag fra FED og ECB, da inflationen i USA ser ud til at falde hurtigere end i Eurozonen, hvor den stadig trækker ud. FED forventes at holde en pause i renteforhøjelserne, mens ECB ser ud til at fortsætte med at hæve renten på de kommende møder. Bekymringen i markedet i Eurozonen skyldes, at inflationen ser ud til at have bidt sig fast i økonomien, hvilket kan medføre, at det tager længere tid at nå ECBs målsætning om en inflation på 2%.

Desuden er der uro omkring flere mellemstore banker i USA, og der er usikkerhed om, hvorvidt USA kommer til at overskride deres selvbestaltede gældsloft, inden finansministeriet løber tør for penge i starten af juni. Begge faktorer har betydet, at renterne i den lange ende af markedet i USA har været stabile til svagt faldende.

Analytikere vurderer, at markedet er tæt på rentetoppen i den lange ende af markedet både i Europa og USA, hvor renterne forventes at være stabile over sommeren og efteråret. Dog kan vigtige nøgletal for inflation og arbejdsmarkedet medføre fortsat usikkerhed i markedet i de kommende måneder.

På længere sigt forventer markedet, at centralbankerne kan begynde at sænke renterne i løbet af 2024, hvis inflationen falder som ventet. Der vil derfor fortsat være opmærksomhed på udviklingen i inflationen.
DISCLAIMER

Til rentegraferne anvendes 3M CIBOR og swaprenter baseret i DKK. Swaprenter i DKK er de markedsmæssigt mest likvide og anvendte renter i det danske rentemarked. Swaprenterne med et tillæg eller et fradrag er grundlaget for fastsættelsen af renten på fastforrentede lån i KommuneKredit.

Rentegraferne viser udviklingen i hhv. 3M CIBOR og DKK-renteswaps med fast rente. En renteswap med fast rente er en aftale mellem to parter, hvor man udveksler CIBOR rente med fast rente over en given tidshorisont over 1 år. Renteswaps er meget likvide og er almindeligt anvendt i det danske rentemarked.

CIBOR-renter og swaprenter – med et tillæg eller fradrag - er grundlaget for prisfastsættelse af KKcibor og KKfast lån i KommuneKredit.

Kontakt

Jens Lundager

Jens Lundager

Pressekontakt Administrerende direktør 33697622