Gå til indhold
Folketinget vedtager ny lov om Kreditforeningen af kommuner og regioner i Danmark

Nyhed -

Folketinget vedtager ny lov om Kreditforeningen af kommuner og regioner i Danmark

Tirsdag den 18. april 2023 vedtog Folketinget enstemmigt en ny lov om Kreditforeningen af kommuner og regioner i Danmark. Loven træder i kraft den 1. juli 2023.

Den nye lov om Kreditforeningen af kommuner og regioner i Danmark, der skal styrke de regulatoriske rammer for KommuneKredit, ændrer ikke den grundlæggende KommuneKredit-model og påvirker ikke KommuneKredits rettigheder og forpligtelser, herunder nuværende låneaftaler, der fortsætter uændret under den nye lov.

Loven etablerer en balanceret model for regulering og tilsyn, der i 2019 overgik fra det daværende Økonomi- og Indenrigsministerium til Erhvervsministeriet. Det betyder, at KommuneKredit skal overholde samme regler som andre finansielle virksomheder på de områder, som er relevante i forhold til KommuneKredits særlige virksomhed, og ud fra et proportionalitetsprincip. Det skal Finanstilsynet fremover føre tilsyn med.

Den nye lov åbner desuden for, at KommuneKredit kan yde lån til grønlandske og færøske kommuner og visse kommunale enheder mod fuld garanti fra den danske stat. De grønlandske og færøske kommuner, som optager lån i KommuneKredit, bliver ikke medlemmer af foreningen.

Læs den nye lov om Kreditforeningen af kommuner og regioner i Danmark her.

Kontakt

Jens Lundager

Jens Lundager

Pressekontakt Administrerende direktør 33697622