Gå til indhold
KommuneKredit udsteder 750 millioner EUR i ny 8-årig benchmark

Nyhed -

KommuneKredit udsteder 750 millioner EUR i ny 8-årig benchmark

Onsdag den 10. november 2021 gik KommuneKredit i markedet med en ny 8-årig EUR 750 millioner benchmark med et reoffer spread på MS -1 bp, hvilket svarer til 44,9 bps over referenceudstedelsen DBR 0 % August 2029. Den årlige kuponrente på udstedelsen blev fastsat til 0 %, reoffer price til 99,872 % og reoffer yield til 0,016 %.

Ordrebogen nåede over EUR 1,7 mia. med ordrer fra knap 70 investorer, og det endelige spread blev sat 3bps strammere end den indikative pris og 1 bp under fair value.

Dette var KommuneKredits tredje EUR benchmark i 2021 efter udstedelsen af en 10-årig EUR 1 mia. i februar og en EUR 500 mio. tap af 0,01 % 2034 i september. Transaktionen afslutter KommuneKredits benchmark-fundingprogram for 2021. Der er i løbet af året udstedt for et beløb svarende til 6 mia. euro, hvilket passer med den udmeldte strategi.

“Dette er vores tredje og sidste EUR-udstedelse i år, og vi er meget tilfredse med resultatet. Ved at udstede en ny 8-årig EUR 750 millioner transaktion tilfører vi kontinuitet og likviditet til vores EUR-kurve. Den endelige størrelse og reoffer price understreger den stærke ordrebog med investorer af høj kvalitet,” siger Louise Rosentoft, Senior Funding & IR Manager, KommuneKredit.

Kommentarer fra arrangørbankerne

”Tillykke til KommuneKredit-teamet med endnu en succesfuld transaktion i et intenst år. At eksekvere så solid en handel med stramning af prisen i kontekst af det nuværende volatile marked bekræfter den konstante opbakning fra KommuneKredits loyale og brede investorbase selv i et mere udfordrende marked.”

- Salma Guerich, DCM SSA, BNP Paribas

“Det har været et stort privilegie for Citi at deltage i KommuneKredits nye 8-årige benchmark. Transaktionen blev mødt af så stor entusiasme blandt investorer, at vi kunne udstede den maksimale størrelse til et reoffer niveau 1 bp under deres udestående sekundære kurve. Den enorme kvalitet i ordrebogen vidner om den store respekt, der er omkring KommuneKredits navn i investorkredse. Tillykke til teamet.”

- Alex Barnes, Head of SSA Syndicate, Citi

“Tillykke til KommuneKredit teamet med et fantastisk resultat i deres sidste EUR benchmark i år, hvor de opnåede deres maksimale udstedelsesstørrelse til en udstedelsespris under fair value med en veldiversificeret ordrebog af topkvalitet. Danske Bank er stolte af at have støtte KommuneKredit i endnu en succesfuld EUR benchmark udstedelse.”

- Gustav Landström, Head of SSA Origination, Danske Bank

”KommuneKredit opnåede endnu et fremragende resultat med sin nye 8-årige Euro benchmark i det, der har været et yderst succesfuldt funding-år indtil videre. Handlen genererede enestående efterspørgsel blandt investorer, understøttet af det positive obligationsafkast, hvilket gjorde det muligt at udstede for EUR 750 millioner med en pris der gik under fair value. Bredden i - og kvaliteten af - ordrebogen kombineret med en begrænset prisfølsomhed viser den brede anerkendelse af KommuneKredit i kapitalmarkederne.”

- Shadé Sharaka, SSA Syndicate, HSBC

Kontakt

Jens Lundager

Jens Lundager

Pressekontakt Administrerende direktør 33697622