Gå til indhold
KommuneKredit får ny bestyrelse

Pressemeddelelse -

KommuneKredit får ny bestyrelse

Borgmester i Ringsted Kommune, Henrik Hvidesten, overtager formandsposten i KommuneKredits bestyrelse efter tidligere borgmester i Herning, Lars Krarup. Sammen med bestyrelsen skal han være med til at fremtidssikre KommuneKredits finansiering af investeringer i de danske lokalsamfund, herunder den grønne omstilling.

KommuneKredits bestyrelse har i dag konstitueret sig med Henrik Hvidesten, der er borgmester i Ringsted Kommune, som formand og borgmester i Fredensborg Kommune Thomas Lykke Pedersen som næstformand. Bestyrelsen har nedsat et revisionsudvalg bestående af Birgit Aagaard-Svendsen, der er formand, Susanne Kure og Henrik Hvidesten.

I 123 ar har KommuneKredit finansieret offentlige investeringer i de danske lokalsamfund pa lige vilkår, uanset postnummer. Foreningen skal ikke give overskud eller udbetale udbytte og kan derfor stille billigst mulig finansiering til rådighed for vores medlemmer.

I forbindelse med konstitueringen siger Henrik Hvidesten:

”KommuneKredit spiller en vigtig rolle for vækst og udvikling i hele Danmark, og vi finansierer den grønne omstilling og bæredygtige løsninger i de danske lokalsamfund. Sammen med resten af bestyrelsen ser jeg frem til at fortsætte arbejdet med at fremtidssikre KommuneKredit, så borgerne fortsat kan få finansieret mest mulig vækst, udvikling og bæredygtig omstilling for deres skattekroner.”

KommuneKredits nye bestyrelse er konstitueret for valgperioden 1. juni 2022 til 31. maj 2026. I perioden vil KommuneKredits bestyrelse bestå af:

▪ Borgmester Henrik Hvidesten, V, Ringsted Kommune, Formand 

▪ Borgmester Thomas Lykke Pedersen, A, Fredensborg Kommune, Næstformand 

▪ Birgit Aagaard-Svendsen, uafhængigt medlem, Formand for Revisionsudvalget*

▪ Borgmester Michael Fenger, C, Gentofte Kommune

▪ Regionsrådsmedlem Martin Geertsen, V, Region Hovedstaden

▪ Borgmester Mikael Klitgaard, V, Brønderslev Kommune

▪ Susanne Kure, uafhængigt medlem

▪ Borgmester Erik Lauritzen, A, Sønderborg Kommune

▪ Regionsrådsmedlem Tormod Olsen, Ø, Region Hovedstaden

▪ Borgmester Peter Sørensen, A, Horsens Kommune

* Valgperioden for det ene uafhængige medlem er forskudt fra resten af bestyrelsen med 2 år. Birgit Aagaard-Svendsen er derfor valgt for perioden 1. juni 2020 – 31. maj 2024.

Emner


KommuneKredit er en forening, der har til formål at yde lån til kommuner og regioner og til selskaber/institutioner med 100 pct. kommunegaranti.

KommuneKredit er kommunernes og regionernes eget finansieringsselskab og er alene til for vores kunders skyld.

Kontakt

Jens Lundager

Jens Lundager

Pressekontakt Administrerende direktør 33697622