Gå til indhold
KommuneKredit udsteder første grønne obligation i Sterling markedet

Nyhed -

KommuneKredit udsteder første grønne obligation i Sterling markedet

KommuneKredit annoncerede onsdag den 13. oktober kl. 9.45 London tid et mandat på en GBP 250 mio. grøn obligation med udløb i december 2024. Det var KommuneKredits første grønne obligation i GBP. Ordrebøgerne åbnede med et reoffer spread i niveauet UKT +26 bps. To timer efter åbningen var der ordrer for over GBP 185 mio. (ekskl. interesse fra Joint Lead Managers) og spread’et blev fastsat til den indikative pris på UKT+26bps. Ordrebøgerne lukkede kl. 12.30 London tid, og prisen blev fastsat kl. 13.24 London tid til +26bps over UKT 1% April 2024 Gilt med en kupon på 0,750%, hvilket giver en effektiv rente på 0,789%.

Ordrebogen bestod af en række investorer af høj kvalitet. Størstedelen af allokeringen gik til banker (67%) og Fund Managers (23%) inklusiv dedikerede ESG-porteføljer. Centralbanker/offentlige institutioner stod for 6% af udstedelsen, og de resterende 4% gik til andre investorer. Geografisk gik størstedelen af udstedelsen til britiske investorer (70%), efterfulgt af Asien og EMEA med henholdsvis 16% og 14%.

”Vi er glade for at kunne understøtte vores fortsatte aktivitet i Sterling-markedet med vores første grønne obligation i GBP. Det fremhæver endnu en gang KommuneKredits strategiske ønske om en stærk tilstedeværelse i det grønne obligationsmarked,” siger Senior Funding and IR Manager Louise Gregersen.

Kommentarer fra arrangørbankerne:

”Tillykke til KommuneKredit-teamet med deres første grønne Sterling udstedelse, hvilket gør dem til det første nordiske funding agency, der tapper ind i investorernes voksende efterspørgsel efter grønne aktiver i britiske pund. Den perfekte intradag udførelse understreger dels KommuneKredits evne til at handle agilt i et fordelagtigt marked og dels ønsket om at udbygge kurven i Sterling efter deres tilbagevenden til markedet tidligere på året. Det har været en fornøjelse for Citi at være involveret i denne milepælstransaktion.” – Ebba Wexler, Managing Director, SSA DCM, Citi.

”Tillykke til KommuneKredit-teamet med deres første grønne udstedelse i Sterling-markedet. Denne transaktion understreger endnu en gang KommuneKredits engagement, når det kommer til at diversificere og udbygge deres ”Green Bond” program efter allerede at have udstedt på EUR- og AUD-markederne. At blive det første nordiske funding agency, der udsteder en grøn obligation i GBP-markedet er en stor milepæl som sætter tonen for yderligere udstedelser i regionen. Deutsche Bank er stolte af at have samarbejdet med KommuneKredit om denne udstedelse.” Achim Linsenmaier, Global Head of DCM Public Sector Origination, Deutsche Bank.

”Tillykke til KommuneKredit-teamet med deres første grønne GBP-benchmark og med at blive det første nordiske funding agency i markedet. En yderst rettidig udstedelse i lyset af det stigende globale fokus på klimakrisen op til afholdelsen af COP26 i Storbritannien i november og momentum i markedet efter Storbritanniens første grønne statsobligation i september.” Vinay Parmar, HSBC Bank plc

Kategorier

Kontakt

Jens Lundager

Jens Lundager

Pressekontakt Administrerende direktør 33697622