Gå til indhold
KommuneKredit udsteder første SOFR-linked FRN

Nyhed -

KommuneKredit udsteder første SOFR-linked FRN

Torsdag den 9. september 2021 udstedte KommuneKredit sin første SOFR-linked variabelt forrentede transaktion; en 4-årig USD 700 mio. obligation. Transaktionen tiltrak en ordrebog af høj kvalitet – særligt banksektoren viste interesse for udstedelsen.

Udstedelsen af KommuneKredits 4-årige USD 700 mio. SOFR-linked obligation, den første i KommuneKredits historie, blev annonceret onsdag den 8. september kl. 10:45. Ordrebøgerne åbnede torsdag kl. 9.15 med en indikativ pris i niveauet SOFR+19bps, hvilket er fladt til IPTs, og med tilkendegivelse af interesse for over 510 mio. USD. Kl. 11:45 nåede bøgerne op på mere end USD 740 millioner, hvorefter spreadet blev strammet med 1bp til SOFR+18bps. Den stærke ordrebog, som særligt blev understøttet af investorer fra banksektoren, gav KommuneKredit mulighed for at lukke den endelige ordrebog på over 725 mio. USD kl. 17.20.

"Vi er meget tilfredse med, at vores første RegS SOFR-obligation fik så varm en modtagelse af investorerne med en overtegnet ordrebog og stramning af den indikative pris,” siger Senior Funding & IR Manager Louise Rosentoft og fortsætter: ”Hele transaktionen understreger, at KommuneKredit er godt med i transitionen mod de nye renteindeks og kan imødekomme investorernes interesse og behov.”

UDTALELSER FRA UDSTEDERBANKERNE

”Denne første SOFR-transaktion er et stærkt resultat for KommuneKredit. Ved fuldt ud at udnytte sin høje kreditvurdering, og det faktum at der ikke bliver udstedt så ofte, kunne KommuneKredit overgå sit mål for udstedelsesstørrelse med minimal indrømmelse, på trods af at udstedelsen blev gennemført i en uge med stort USD-udbud i markedet. Den endelige ordrebogs høje kvalitet understreger den støtte, som udstederen fortsat nyder fra sin investorbase.” 

Alexander Paterson, direktør, SSA DCM, Barclays

---

”Stort tillykke til KommuneKredit med deres første SOFR-linked transaktion. På trods af en travl uge i det primære marked tiltrak handlen opmærksomhed fra en bred vifte af investorer, hvilket gjorde det muligt for KommuneKredit at nå sine ambitioner for pris og størrelse.” 

Ben Adubi, chef for SSA Syndicate, Morgan Stanley

---

“Tillykke til KommuneKredit med en meget vellykket og godt timet debuttransaktion i et USD SOFR-linked format. KommuneKredits beslutning om at udnytte den gunstige tilstand i det primære marked blev godt modtaget af investorer, da størrelsen på udstedelsen blev forøget, og det endelige spread blev strammet i forhold til den indikative pris.”

Bob Nguyen, Global Head of Fixed Income Origination, Scotiabank 

Kontakt

Jens Lundager

Jens Lundager

Pressekontakt Administrerende direktør 33697622