Gå til indhold

Nyhedsarkiv

KommuneKredits finansiering understøtter den grønne omstilling i de danske kommuner og regioner

KommuneKredits finansiering understøtter den grønne omstilling i de danske kommuner og regioner

KommuneKredits Grønne Komité har siden 2017 godkendt 504 grønne lån til en værdi af 22,4 mia. kr. til at understøtte den grønne omstilling i det lokale og regionale Danmark. Den estimerede årlige CO2-reduktion fra de projekter, der finansieres gennem udstedelse af KommuneKredits grønne obligationer, beløber sig til cirka 1,74 megaton. Det svarer til den årlige CO2-udledning fra omkring 100.000 dan

KommuneKredit udsteder første GBP benchmark siden 2018

KommuneKredit udsteder første GBP benchmark siden 2018

Fredag den 7. maj 2021 udstedte KommuneKredit en ny GBP 400m benchmark. Det er KommuneKredits første udstedelse i GBP siden 2018.
KommuneKredit har gennemført sin første GBP-udstedelse i tre år. 19 sterling-investorer fordelt på forskellige investortyper deltog i den nye udstedelse, der allerede en time efter den officielle åbning viste ordrebøger for over GBP 300m. Den store interesse fra inv

KommuneKredit offentliggør Årsrapport 2020

KommuneKredit offentliggør Årsrapport 2020

Sammendrag
▪ Udlån og leasing voksede med 7 mia. kr. til 192 mia. kr.
▪ Nettorenteindtægterne var med 440 mio. kr. lidt over forventningen til året.
▪ Årets resultat blev på 278 mio. kr. før skat, mens årets totalindkomst blev på 218 mio. kr. mod 441 mio. kr. i 2019. Forskellen skyldes primært lavere værdireguleringer.
▪ Egentlig kernekapital (CET1), der svarer til egenkapitalen, steg

KommuneKredit udsteder sin største 10-årige eurobenchmark

KommuneKredit udsteder sin største 10-årige eurobenchmark

Baseret på en solid og varieret ordrebog udstedte KommuneKredit årets første eurobenchmark onsdag den 24. februar 2021. Det var samtidig KommuneKredits største 10-årige udstedelse og den største euroudstedelse siden marts 2018.
Onsdag den 24. februar 2021 gennemførte KommuneKredit den første eurobenchmark i 2021 og rejste dermed EUR 1 mia. med den stærkt overtegnede 10-årige obligation.
Uds

KommuneKredit lancerer 2025-strategi med bæredygtigt fokus

KommuneKredit lancerer 2025-strategi med bæredygtigt fokus

Bæredygtighed spiller en væsentlig rolle som én af seks prioriteter i KommuneKredits nye strategi. Foreningen vil integrere bæredygtighed i hele forretningsmodellen, dels for at understøtte medlemmernes – de danske kommuner og regioner – klimaambitioner, dels for at imødekomme investorernes stigende interesse for bæredygtighed.
KommuneKredit er i gang med en transformation, der skal fremtidssi

God start for KommuneKredit med 5-årig udstedelse i USD

God start for KommuneKredit med 5-årig udstedelse i USD

Torsdag den 21. januar afsluttede KommuneKredit den relativt billigste 5-årige benchmark-udstedelse på USD 1 mia. til dato. Udstedelsen lover godt for 2021, hvor KommuneKredit forventer at gennemføre udstedelser for mere end DKK 35 mia. på strategiske kernemarkeder i EUR, USD og DKK.
Ordrebøgerne lukkede med tegningsønsker på over USD 2,4 mia., da KommuneKredit torsdag den 21. januar afslutted

Stadig sikker og stabil: Moody’s bekræfter KommuneKredits Aaa-rating

Stadig sikker og stabil: Moody’s bekræfter KommuneKredits Aaa-rating

Kreditrating-bureauet, Moody’s Investor Service, har offentliggjort en opdatering af deres kreditvurdering af KommuneKredit, hvor de bekræfter KommuneKredit’s Aaa-rating. Vurderingen er et udtryk for, at Moody’s fortsat anser KommuneKredits finansielle forhold for stærke, og at en investering i KommuneKredits obligationer fortsat er en sikker investering. Forventningen (outlook) er stabil.
Mood

Forside af KommuneKredits Delårsrapport for 2020

KommuneKredit offentliggør Delårsrapport 2020

SAMMENDRAG
Udlån og leasing voksede med knap 6 mia. kr. til 191 mia. kr., heraf skyldes 4 mia. kr. nye udlån og leasing i perioden.   Nettorenteindtægterne var på 221 mio. kr. mod 250 mio. kr. i samme periode sidste år, hvilket er på linje med forventningen ultimo 2019.  Periodens resultat blev på 186 mio. kr. før skat. Periodens totalindkomst blev på 145 mio. kr. mod 316 mio. kr. ultimo samme

Udstedelse af grønne obligationer for 500 mio. EUR understøtter grøn omstilling i Danmark

Udstedelse af grønne obligationer for 500 mio. EUR understøtter grøn omstilling i Danmark

For fjerde gang siden 2017 udsteder KommuneKredit grønne obligationer. Der er tale om udstedelse af obligationer for 500 mio. euro med en løbetid på 20 år. Midlerne fra de grønne obligationer, der bliver købt af investorer fra hele verden, er med til at finansiere den lokale grønne omstilling i Danmark.
I mere end 120 år har KommuneKredit været bindeleddet mellem global finansiering og kommunal

Adm. direktør Jens Lundager

Moody’s bekræfter KommuneKredits Aaa-rating

Moody’s Investor Service har den 30. juli 2020 offentliggjort en kreditvurdering af KommuneKredit, hvori de bekræfter KommuneKredit’s Aaa rating. Forventningen (outlook) er stabil.
Moody’s lægger i deres vurdering vægt på følgende:
den solidariske hæftelse fra alle danske regioner og kommuner den tætte forbindelse til staten offentligt sektor mandat og dominerende rolle inden for forretning

​Standard & Poor’s bekræfter KommuneKredits AAA-rating

​Standard & Poor’s bekræfter KommuneKredits AAA-rating

Kreditvurderingsbureauet, Standard & Poor’s, har offentliggjort den årlige kreditvurdering af KommuneKredit. Her bekræfter de KommuneKredits AAA-rating. Forventningen (outlook) er stabil.
Standard & Poor’s lægger især vægt på:
Meget høj kreditkvalitet i den kommunale og regionale sektor, som forventes at fortsætte på trods af den økonomiske usikkerhed i lyset af COVID-19. Stærk og f

KommuneKredit har udstedt grønne lån til de danske kommuner og regioner siden 2017.

KommuneKredits Grønne Komité godkender grønne lån for 3,1 mia. kr.

KommuneKredits Grønne Komité har godkendt nye grønne lån til en værdi af 3,1 mia. kr. Med de seneste godkendelser, som understreger aktiviteten inden for grøn omstilling i de danske kommuner og regioner, har komiteen samlet set godkendt grønne lån for 22,4 mia. kr.
I sidste uge kunne KommuneKredits Grønne Komité godkende nye grønne lån for 3,1 mia. kr. Komitéens opgave er at sikre, at et lån ka

Vis mere