Gå til indhold

Emner: Offentlig økonomi

KommuneKredit har offentliggjort Årsrapport 2023

KommuneKredit har offentliggjort Årsrapport 2023

KommuneKredit har offentliggjort Årsrapport 2023 den 13. marts 2024.

Sammendrag
Nettorenteindtægter blev 467 mio. kr. mod 339 mio. kr. i 2022. Årets resultat før værdiregulering og skat blev 264 mio. kr. Det er en stigning på 135 mio. kr. i forhold til 2022. Stigningen skyldes primært stigningen i nettorenteindtægter. Årets totalindkomst blev 414 mio. kr. mod 991 mio. kr.i 2022. Den væ

Foto: Adobe Stock

Grønlandske kommuner får mulighed for lån i KommuneKredit

Grønlandske kommuner og kommunalt ejede virksomheder har fået mulighed for at optage lån i KommuneKredit. Det sikrer en aftale, som Grønlands Naalakkersuisut, KommuneKredit og den danske stat har indgået.

Grønlandske kommuner skal de kommende år finansiere flere større, lokale offentlige anlægsprojekter, bolig- og infrastrukturprojekter og erhvervsprojekter.
Aftalen giver de grønlandske

KommuneKredit offentliggør delårsrapport 2022

KommuneKredit offentliggør delårsrapport 2022

Sammendrag
▪ Periodens resultat blev 65 mio. kr. før skat og værdireguleringer, mens totalindkomst for 1. halvår 2022 blev 468 mio. kr. mod 233 mio. kr. i 1. halvår 2021. Forskellen skyldes primært værdireguleringer på 535 mio. kr. mod 190 mio. kr. i 1. halvår 2021.

▪ Nettorenteindtægterne var med 187 mio. kr. på linje med forventningerne.

▪ Udlån og leasing steg nominelt med 3 mi

I Oksbøl uden for Varde er en gammel flygtningelejr fra anden verdenskrig ved at få et ansigtsløft og bliver dermed Danmarks første museum om flugt. KommuneKredit har finansieret opførsel af museet.

KommuneKredit præsenterer tilfredsstillende 2021-resultat med styrket grønt fokus

KommuneKredit ser tilbage på et tilfredsstillende 2021, hvor bl.a. finansiering af indefrosne feriemidler og lån til fjernvarmesektoren øgede udlånet med 8,7 mia. kr. Samtidig foretog virksomheden et gearskifte i arbejdet med bæredygtighed for yderligere at understøtte den grønne omstilling i de danske lokalsamfund.

Udlån til Vardemuseerne, der opfører Danmarks første museum om flugt og fly

Susanne Kure er nyt medlem i KommuneKredits bestyrelse. Foto: © Tuala Hjarnø/Preseed Ventures

Nyt medlem af bestyrelsen i KommuneKredit

Bestyrelsen i KommuneKredit har valgt Susanne Kure som nyt uafhængigt bestyrelsesmedlem fra næste valgperiode, der starter 1. juni 2022.
KommuneKredits bestyrelse består af 10 medlemmer, hvoraf 2 er uafhængige og skal besidde kvalifikationer inden for regnskabsvæsen, revision, økonomi- eller risikostyring.

Susanne Kure er uddannet cand.merc.aud. og statsautoriseret revisor. Susanne Kur

Rapport fra VIVE bekræfter: Den danske model for kommuner og regioners finansiering er robust

Rapport fra VIVE bekræfter: Den danske model for kommuner og regioners finansiering er robust

I en ny rapport vurderer Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, at den danske måde at finansiere kommunale og regionale anlægsinvesteringer gennem KommuneKredit klarer sig godt i forhold til de opstillede hensyn og kriterier.
Kommuner og regioner løfter mange og store opgaver i det danske samfund. Netop derfor er det afgørende, at kommuner og regioners økonomi er sund, o

KommuneKredit offentliggør Delårsrapport for 1. halvår 2021

KommuneKredit offentliggør Delårsrapport for 1. halvår 2021

Sammendrag
▪ Periodens resultat blev på 299 mio. kr. før skat.
▪ Udlån og leasing faldt med 1,3 mia. kr. til 191,2 mia. kr. fra ultimo 2020, da en stigning i nettoudlånet på 3,8 mia. kr. blev modsvaret af et fald i værdireguleringer på 5,1 mia. kr.
▪ Nettorenteindtægterne var på 180 mio. kr. mod 221 mio. kr. i samme periode sidste år.
▪ Periodens totalindkomst blev på 233 mio. kr. mo

KommuneKredit cementerer sin AAA-kreditvurdering hos Standard & Poor's

KommuneKredit cementerer sin AAA-kreditvurdering hos Standard & Poor's

Kreditvurderingsbureauet Standard & Poor’s har offentliggjort deres årlige kreditvurdering af KommuneKredit, hvor de bekræfter KommuneKredits AAA-kreditvurdering. Forventningen (outlook) er stabil.
I kreditvurderingen lægger Standard & Poor’s særligt vægt på:
Meget høj kreditkvalitet i den kommunale og regionale sektor, som forventes at fortsætte på trods af den økonomiske usik

KommuneKredit offentliggør Årsrapport 2020

KommuneKredit offentliggør Årsrapport 2020

Sammendrag
▪ Udlån og leasing voksede med 7 mia. kr. til 192 mia. kr.
▪ Nettorenteindtægterne var med 440 mio. kr. lidt over forventningen til året.
▪ Årets resultat blev på 278 mio. kr. før skat, mens årets totalindkomst blev på 218 mio. kr. mod 441 mio. kr. i 2019. Forskellen skyldes primært lavere værdireguleringer.
▪ Egentlig kernekapital (CET1), der svarer til egenkapitalen, steg

Forside af KommuneKredits Delårsrapport for 2020

KommuneKredit offentliggør Delårsrapport 2020

SAMMENDRAG
Udlån og leasing voksede med knap 6 mia. kr. til 191 mia. kr., heraf skyldes 4 mia. kr. nye udlån og leasing i perioden.   Nettorenteindtægterne var på 221 mio. kr. mod 250 mio. kr. i samme periode sidste år, hvilket er på linje med forventningen ultimo 2019.  Periodens resultat blev på 186 mio. kr. før skat. Periodens totalindkomst blev på 145 mio. kr. mod 316 mio. kr. ultimo samme

Adm. direktør Jens Lundager

Moody’s bekræfter KommuneKredits Aaa-rating

Moody’s Investor Service har den 30. juli 2020 offentliggjort en kreditvurdering af KommuneKredit, hvori de bekræfter KommuneKredit’s Aaa rating. Forventningen (outlook) er stabil.
Moody’s lægger i deres vurdering vægt på følgende:
den solidariske hæftelse fra alle danske regioner og kommuner den tætte forbindelse til staten offentligt sektor mandat og dominerende rolle inden for forretning

​Standard & Poor’s bekræfter KommuneKredits AAA-rating

​Standard & Poor’s bekræfter KommuneKredits AAA-rating

Kreditvurderingsbureauet, Standard & Poor’s, har offentliggjort den årlige kreditvurdering af KommuneKredit. Her bekræfter de KommuneKredits AAA-rating. Forventningen (outlook) er stabil.
Standard & Poor’s lægger især vægt på:
Meget høj kreditkvalitet i den kommunale og regionale sektor, som forventes at fortsætte på trods af den økonomiske usikkerhed i lyset af COVID-19. Stærk og f

KommuneKredit har udstedt grønne lån til de danske kommuner og regioner siden 2017.

KommuneKredits Grønne Komité godkender grønne lån for 3,1 mia. kr.

KommuneKredits Grønne Komité har godkendt nye grønne lån til en værdi af 3,1 mia. kr. Med de seneste godkendelser, som understreger aktiviteten inden for grøn omstilling i de danske kommuner og regioner, har komiteen samlet set godkendt grønne lån for 22,4 mia. kr.
I sidste uge kunne KommuneKredits Grønne Komité godkende nye grønne lån for 3,1 mia. kr. Komitéens opgave er at sikre, at et lån ka

KommuneKredits grønne lån har blandt andet været med til at finansiere opførelsen af Snekkersten Vandværk, der med nye teknologier minimerer risikoen for udledning af forurenende stoffer.

KommuneKredit finansierer den grønne omstilling i kommuner og regioner med udstedelse af grønne obligationer

De kommunale og regionale investeringer i grøn omstilling, som er finansieret blandt andet med midler fra KommuneKredits grønne obligationer, forventes at bidrage til en årlig CO2-reduktion på 665.000 ton. Det svarer til den årlige udledning fra knap 35.000 danskere. KommuneKredit har udstedt grønne lån siden 2017 og havde ved årsskiftet 2019/2020 udbetalt i alt 13,7 mia. kr. i grønne lån.
De d

Forside af Reponsibility Report 2019

KommuneKredit offentliggør samfundsansvarsrapport – grøn omstilling og bæredygtighed i fokus

Samfundsansvar er en integreret del af KommuneKredits forretningsmodel. Foreningen understøtter lokal udvikling og vækst gennem finansiering af bygge- og anlægsinvesteringer, herunder til samfundets grønne omstilling. Det sker på non-profit-basis og på lige vilkår på tværs af hele landet.
De danske kommuner og regioner er i fuld gang med den grønne omstilling; en omstilling som KommuneKredit un

KommuneKredit offentliggør Årsrapport 2019

KommuneKredit offentliggør Årsrapport 2019

SAMMENDRAG
▪ Udlån og leasing voksede med 8 mia. kr. til 185 mia. kr.
▪ Nettorenteindtægterne var på 496 mio. kr. mod 441 mio. kr. i 2018, hvilket er på linje med forventningen ved halvåret 2019.
▪ Årets resultat blev på 596 mio. kr. før skat til dels grundet positive værdireguleringer på 227 mio. kr.
▪ Årets totalindkomst blev på 441 mio. kr. mod 405 mio. kr. i 2018.
▪ Egentlig ker

Jens Lundager, adm. direktør

Moody's bekræfter KommuneKredits Aaa-rating

​Moody’s Investor Service har offentliggjort en kreditvurdering af KommuneKredit, hvori de bekræfter KommuneKredit’s Aaa rating. Forventningen (outlook) er stabil.

Nyt medlem af bestyrelsen i KommuneKredit

Nyt medlem af bestyrelsen i KommuneKredit

Bestyrelsen i KommuneKredit har besluttet at ændre KommuneKredits vedtægter, således at bestyrelsen udvides med et medlem, der er uafhængigt af foreningen. Dermed vil bestyrelsen bestå af 10 medlemmer, hvoraf 2 er uafhængige. Vedtægtsændringen er godkendt af erhvervsministeren. Bestyrelsen har på den baggrund valgt Birgit Aagaard-Svendsen som nyt bestyrelsesmedlem fra og med juni 2020.